Tomatsuppe med basilikumolje og parmesan

Tomatsuppe med basilikumolje og parmesan

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Suppe

Slik gjør du det:

Hell tomater, buljong og 2 ss olje i en kasserolle. Tilsett finhakket hvitløk, sukker og basilikum. Kok opp og la trekke under lokk i ca 30 min. Smuldre brødet og ha i suppen og rør rundt til suppen har tyknet (på svak varme). Smak til med eddik, resten av oljen, salt og pepper. Rør ned 1-2 ss basilikumolje i hver tallerken rett før servering. Basilikum olje med parmesan lages mens suppen får trekke. Plukk bladene fra en potte basilikum og ha over i en foodprocessor sammen med hvitløk, ristede (lett stekte uten smør) pinjekjerner og parmesan. Kjør sammen og spe med olje. Smak til med salt og pepper.

Kanskje disse også frister?