Torsk med sennepssaus

Torsk med sennepssaus

Torsken blir enda bedre med denne sennepssausen.

Oppskrift av: Christopher Sjuve

Slik gjør du det:

Sausen
Smelt smør i en tykkbunnet kjele. Ha i mel, rør godt rund med en visp og la det putre ett eller to minutter. Ha i melken og rør godt rundt til det koker opp. Ha i fløten, mens du pisker godt.
Sett kjelen til side. Rett før servering varmer du opp sausen til kokepunktet og rører inn smøret og sennepen.
Smak til med salt (sennep mister smaken når den kokes, derfor bør den røres inn til slutt).
Fisken
Skjær fileten i fire stykker. Dersom du har en filet som ujevn (altså tynnere langs den ene siden) kan du forsiktig lage et langt snitt og brette den tynne delen under den tykke. Ha på godt med salt og pepper.
Stek fisken på middels høy varme i smør og olje. La den bare steke til den såvidt får stekeskorpe på begge sider.
Servér fisken med sennepsausen og dryss over litt persille. Den er god med poteter og kanskje en kul gulrotsalat med valnøtter (se nedenfor til høyre).

Kanskje disse også frister?