Torsk med stekt blomkål

Torsk med stekt blomkål

Stekt blomkål er supergodt tilbehør til hvit fisk.

Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

2 porsjoner

Slik gjør du det:

Skjær fiskefileten i serveringsstykker. Legg dem på et fat som du har strødd godt med havsalt over. Hell også havsalt over fisken. La fisken ligge i cirka 20 minutter før du skyller av saltet i lunkent vann og “tørker” (klapp forsiktig over) med litt tørkepapir.
Mens fisken ligger der med salt på, så tar du en stekepanne og har en klatt (ca 1 ss) smør i. Brun smøret og ha små deler av blomkål (ta bukettene og del dem i mindre biter/skiver) i stekepannen. Stek blomkålen til den er gyllen og fin. Sett til side. Et triks for å få blomkålen mindre “tørr” er å helle litt på stekepannen slik at du kan ha over stekesjyen (smøret) med en spiseskje mens du steker den. Bra triks som også funker på kamskjell når du steker dem.
Stek fisken i smør i ca tre minutter på hver side til fisken er gjennomstekt, men ikke tørr. Trikset er ofte å ha i litt ekstra med smør i pannen slik at du kan bruke stekesjyen til å ha over fisken før du tar den av pannen og lar den hvile i cirka 1 minutt før servering. Er du glad i smør som meg, så har du enda litt smør i pannen og lager litt ekstra stekesjy som du har over fisken før servering.
Legg fisken på en tallerken sammen med litt stekt blomkål, litt kapers og en sitronskive. Savner du poteter så bruker du selvsagt dette også, men jeg foretrekker til tider å servere den med litt grønn salat og en sitronskive.

Kanskje disse også frister?