Torsk surret i spekeskinke - Torsken blir kjempesaftig når den blir surret inn i spekeskinke før den blir stekt eller grillet.
Foto: Marit Røttingsnes Westlie

Torsk surret i spekeskinke

Torsken blir kjempesaftig når den blir surret inn i spekeskinke før den blir stekt eller grillet.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Start med potetene. De tar lengst tid. Sett stekeovnen på 225 grader og finn fram en langpanne. 

Kok opp vann og alt saltet og kok potetene til de er nesten gjennomkokte. Hell ut vannet og la dem dampe tørre i 1-2 minutter. Hell over olivenoljen og rist slik at potetene blir godt dekt rundt det hele. Hvelv potetene over i langpanna og stek dem i 10-15 minutter til de er myke hele veien gjennom og de har blitt gyllenbrune. 

Så til fisken. Fjern eventuelle bein og skinn før du surrer spekeskinkeskivene rundt filetene. Her har jeg tatt utgangspunkt i store spekeskinkesiver. Er dine små, må du nok bruke flere skiver. 

Pensle torskestykkene med olivenoljen og grill dem på forholdsvis sterk varme til spekeskinken begynner å bli gyllenbrun og du kan se at torsken begynner å flake seg. 

Server med litt grønnsalat. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.