Tortilla española - spansk potetomelett

Tortilla española - spansk potetomelett

En tykk omelett, akkurat slik den blir laget i Spania. Omelett skåret i terninger med tannpirker er vanlig som tapas, skåret i "kakeskive" som lunsjrett.

Oppskrift av: Gjertrud Hustad

Ingredienser

1 porsjon

Slik gjør du det:

Visp sammen eggene med 1 ts salt. Tilsett litt revet muskat om ønskelig. Skrell potetene, og skjær dem i 1/2 cm tykke skiver. Stek skivene i middels stor stekepanne på middels til lav varme i rikelig med olivenolje. Skjær opp løk i ringer og stek den blank i olivenolje en annen panne. Når potetskivene er gjennomstekt, knus dem lett med en gaffel. Tilsett den stekte løken og bland godt. Hell over eggeblandingen. Sørg for at den fordeles blant potetene - forsiktig, det skal ikke røres. Stek på lav temperatur. Bruk stekespaden til å runde kantene underveis. Stek til omeletten stivner underst og på sidene. Snu ved å bruke et lokk. Stek noen minutter til. Juster kantene om nødvendig. Bruk igjen lokket til å få omeletten ned på en tallerken. La omeletten kjøle av, og skjær den i snipper. Spis den lunken eller kald. Salat og brød smaker godt til. Eller server den som en av flere tapasretter. Tips: Det beste er å steke omeletten i panne med slippbelegg. Dersom en ikke har det, bør en rengjøre pannen etter stekingen av potetskivene, og før en tilsetter eggeblandingen. Ellers har omeletten lett for å bli brenne seg fast.

Kanskje disse også frister?