Tortilla - Tortilla er en av de store rettene i det spanske kjøkkenet.
Foto: Erik Hannemann

Tortilla

Tortilla er en av de store rettene i det spanske kjøkkenet.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Begynne med å skrelle potetene og skjære dem i terninger. Pass på at bitene får omtrent like stor størrelse.

Skrell løken og skjær den i tynne skiver.

Ha i nesten all oljen i en stekepanne og varm den opp på middels sterk varme. Ha i potetbitene. Stek dem i noen minutter før du har i løken (som trenger mindre tid om den er skåret i tynne skiver). Pass på at potetene steker jevnt ved å røre om i stekepannen.

Når potetene er stekt gjennom og fått en lett gyllen farge, fjern potetene med hullsleiv og legg dem på kjøkkenpapir (for at det ikke skal bli for oljete).Tøm oljen ut av stekepannen.

Knegg eggene i en bolle og visp dem. Ha i potet- og løkblandingen. Ha resten av oljen i stekepannen. Hell i eggeblandingen. Dytt det ned og utover i pannen til det er jevnt fordelt. Ha på salt og pepper.

La det steke til det begynner å sette seg, ca 7-8 minutter. Når det er stivt nok, legg et eller en tallerken på stekepanna. Legg håndflaten på tallerken. Vipp det hele rundt slik at omeletten havner på tallerken. Skli den ned i stekepannen igjen og la det steke et minutt til før du serverer straks.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Potetpannekake