Tortilla

Tortilla

Tortilla er en av de store rettene i det spanske kjøkkenet.

Oppskrift av: Christopher Sjuve

Slik gjør du det:

Begynne med å skrelle potetene og skjære dem i terninger. Pass på at bitene får omtrent like stor størrelse.
Skrell løken og skjær den i tynne skiver.
Ha i nesten all oljen i en stekepanne og varm den opp på middels sterk varme. Ha i potetbitene. Stek dem i noen minutter før du har i løken (som trenger mindre tid om den er skåret i tynne skiver). Pass på at potetene steker jevnt ved å røre om i stekepannen.
Når potetene er stekt gjennom og fått en lett gyllen farge, fjern potetene med hullsleiv og legg dem på kjøkkenpapir (for at det ikke skal bli for oljete).Tøm oljen ut av stekepannen.
Knegg eggene i en bolle og visp dem. Ha i potet- og løkblandingen. Ha resten av oljen i stekepannen. Hell i eggeblandingen. Dytt det ned og utover i pannen til det er jevnt fordelt. Ha på salt og pepper.
La det steke til det begynner å sette seg, ca 7-8 minutter. Når det er stivt nok, legg et eller en tallerken på stekepanna. Legg håndflaten på tallerken. Vipp det hele rundt slik at omeletten havner på tallerken. Skli den ned i stekepannen igjen og la det steke et minutt til før du serverer straks.

Kanskje disse også frister?