Toscakake - Med sitt knasende karamell- og mandellokk, er toscakake klassikeren som aldri går av moten.
Foto: Fru Timian

Toscakake

Med sitt knasende karamell- og mandellokk, er toscakake klassikeren som aldri går av moten.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

3 stk egg

175 g sukker

100 g smør

200 g hvetemel

Glasur

125 g mandler

100 g smør

100 g sukker

1,5 ss hvetemel

1,5 ss melk

Annonse

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 175 grader og smør en rundtform på 24 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen. 

Ha eggene og sukkeret i en miksmaster og pisk det til en luftig eggedosis. Det tar omlag 8-10 minutter. I mellomtiden smelter du smøret og setter det til avkjøling i noen minutter. Når eggedosisen er ferdig, heller du i det smeltede smøret i en tynn stråle mens mikseren fremdeles går. 

Sikt inn hvetemelet og rør det inn med en slikkepott. Bruk litt store bevegelser for å beholde mest mulig luft i røra. Hell den over i den smurte rundtforma og sett den på nederste rille i stekeovnen. Stekes i 25 minutter. 

I mens lager du glasuren. 

Skåld mandlene ved å helle over nok kokende vann til at du dekker mandlene i en bolle. La det stå slik i ca. 5 minutter til skallet begynner å løsne. Fjern skallet og grovhakk mandlene. 

Ha resten av ingrediensene til glasuren i en liten kasserolle og smelt det på svak varme. Blandingen skal ikke koke! Ta av varmen og rør inn mandlene. 

Når kaken har stekt i 25 minutter, tar du den ut og fordeler over glasuren. Sett kaken tilbake og stek videre i ca. 20 minutter til glasuren har blitt gyllenbrun. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Kokosmakroner
fav Tid: 30 min
Sarah Bernhard