Totenkringler

Totenkringler

Christopher Sjuve
180 minutter
Bakverk

Ingredienser

0

5 dl

melk

100 g

gjær

250 g

sukker

250 g

smør

2 stk

egg

Til pensling:

Slik gjør du det:

Smelt halvparten av smøret og tilsett melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Rør inn sukkeret og bland inn mel til det er en svært løs deig. Sett deigen til heving ca. 1 time. Rør inn resten av smøret (halvsmeltet) og tilsett mer mel til deigen nesten "slipper" bollen. Deigen skal fortsatt være løs. La den heve igjen ca. 1/2 time. Del så deigen i ca. 80 biter og trill hver bit til 15 cm. lange pølser. Form hver pølse til en kringle og sett dem på smurt stekeovnsplate. Etterhev på platen. Pensle kringlene to ganger, slik at de blir flotte og blanke og stek dem. I stekeovnen på midterste rille ved 250 grader ca. 5 minutter. Server gjerne totenkringlene lunkne. Oppskriften er hentet fra melk.no (Opplysningskontoret for meieriprodukter)

Kanskje disse også frister?