Trøffel- og vaniljekremkake - Sjokoladebunn med trøffelkrem og hjemmelaget vaniljekrem innerst i kjernen. Denne kaken er helt eksepsjonelt god!
Foto: Synøve Dreyer

Trøffel- og vaniljekremkake

Sjokoladebunn med trøffelkrem og hjemmelaget vaniljekrem innerst i kjernen. Denne kaken er helt eksepsjonelt god!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen hvetemel, maisenna og kakao og vend det inn i røren. Tilsett til slutt smeltet, avkjølt smør. Hell røren i en form, ca. 22 cm i diameter, og stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist. Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du lager vaniljekremen. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut frøene og ha dem i melken sammen med eggeplommer, sukker og maisenna. Visp alt sammen og varm opp til en tykk krem. Rør hele tiden, og pass på at det ikke koker. Ta kjelen av platen. Kok opp ½ dl vann og trekk kjelen til side. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem ut i det varme vannet. Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under omrøring i vaniljekremen og sett kremen kaldt. Brekk sjokoladen i biter og smelt den i 1 dl av kremfløten ved svak varme. Avkjøl sjokoladen til den er omtrent fingervarm. Pisk resten av kremfløten halvstiv og rør inn den smeltede sjokoladen. Fordel halvparten av trøffelkremen over kakebunnen og fyll resten av kremen i en sprøytepose. Sprøyt en ring med trøffelkrem langs kakeformen. Sett eventuelt kaken litt kaldt til kremen stivner. Fordel vaniljekremen over kaken og sett kaldt på nytt til denne har stivnet. Fordel til slutt resten av trøffelkremen over det hele og sett kaken kaldt. Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret ved svak varme. Rør glasuren glatt og la den avkjøle noe. Legg rikelig med glasur på toppen av kaken og bre den raskt ut mot kanten, slik at den renner ned. Glatt til rundt kanten til slutt og sett kaldt. Pynt kaken med skiver av appelsin og sitron, i tillegg til friske bringebær. Dryss limesukker over til slutt.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Sarah Bernhard
fav Tid: 30 min
Kokosbollekake
fav Tid: 180 min
Sjokolademoussekake