Tradisjonelle medisterkaker

Tradisjonelle medisterkaker

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Tilbehør

Ingredienser

1 porsjon

Slik gjør du det:

1 porsjon = ca 20 medisterkaker Legg eplene i bløt i litt varmt vann i 15-20 min før de brukes. Ta dem opp og la dem renne godt av seg på litt kjøkkenpapir. For å få et godt resultat bør medisterdeig og speeingsvæske ha samme temperatur, helst kald! Elt medisterdeigen seig med salt. Tilsett potetmel og krydder, arbeid sammen og spe med melk. Litt forsiktig i begynnelsen, øk etterhvert. Elt deigen seig mellom hver speeing. Form til runde kaker, stikk en sviske/eplebit inn i hver medisterkake og stek i smør i middelsvarm panne. Ha medisterkakene over i en kasserolle med vann eller kraft. Kok opp og la trekke 10-12 min til medisterkakene er gjennomkokt. Medisterkakene kan også legges i et ildfast fat og etterstekes i stekeovn ved 180 °C i 15-20 min. Tips: Medisterdeig er kvernet svinekjøtt, farse er en ferdig spedd deig, klar til bruk. Medisterdeigen kan med fordel eltes i en kjøkkenmaskin. Avkjøl medisterkakene godt før de fryses ned. Hele kjelen med medisterkaker kan ev. settes i kaldt vann til avkjøling, rør om en gang i mellom til kaker og kraft er avkjølt.

Kanskje disse også frister?