Trollkrem med sabayonne -
Foto: God Morgen Norge, TV 2

Trollkrem med sabayonne

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

1 l tyttebær

2 dl sukker

1 stk eggehvite

0,25 ts vaniljesukker

Sabayonnekrem

1 stk eggeplomme

1 ss sukker

1 ss hvitvin eller champagne

Annonse

Slik gjør du det:

Bland sammen bær, sukker, eggehvite og vaniljesukker og visp i en kjøkkenmaskin til konsistens er lys og luftig og sukkeret har løst seg opp. Sabayonne Bland sammen eggeplomme, sukker og vin i en liten bolle. Sett bollen over en kasserolle med varmt vann, og pisk over varmt vannbad til en fyldig lys krem. Skal sabayonne stå en stund før servering, pisk den kald med en kjøkkenmaskin. Tips: Vin kan erstattes av sukkerlake smakt til med litt krydder, for eksempel anis eller kanel. Pass da på sukker som tilsettes med eggeplommen, slik at sabayonnekremen ikke blir for søt. Vaniljesaus kan serveres til trollkrem i stedet for sabayonne. Et annet alternativ til sabayonne er å servere trollkremen lagvis med vaniljekrem eller krem og hakkede hasselnøtter i glass.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.