Tropisk englekake - Lag-på-lag-kake som smaker fantastisk godt...
Foto: Manuela Kjeilen

Tropisk englekake

Lag-på-lag-kake som smaker fantastisk godt...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Tropisk englekake

100 g mel

15 g maisenna

1 klype salt

474 ml eggehvite, romtemperert

1 ts sitornsaft

340 g sukker

1 ts vanilje

Vaniljefrosting

5 dl kald kremfløte

250 g mascarpone ost

1 ts vaniljesukker

200 g jordbær

Tropisk fryll

1 porsjon fluffy vaniljefrosting

2 bokser ananas

150 ml ananasjuice

100 g kokos

200 g jordbær

Annonse

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 180 °C. Sikt sammen mel, maisenna og salt 5 ganger og sett det til side så lenge.

Bland alle eggehvitene i en mikser og miks til det begynner å skumme, ca. 1 minutt.

Tilsett sitronsaft, og litt og litt sukker.

Miks det hele i 2 minutter til det blir stivt. Ikke miks det mer enn 2 minutter totalt fra start til slutt.

Tilsett vaniljeekstrakt eller vanilla bean paste og bland lett sammen.

Hell marengsrøren i en stor og romslig bolle.

Sikt i ⅓ av mel/maisenna/salt-blandingen.

Begynn med å skrape innsiden av bollen og deretter nedover mot bunnen, slik at røren i bunnen «løftes opp» når du tar slikkepotten opp igjen.

Vendingen må gjøres langsomt. Hele hensikten er å blande uten å miste luft og volum.

Gjenta det to ganger til mens du sikter i den resterende melblandingen.

Fordel blandingen i 3 x 20 cm smurt og dekket kakeform med bakepapir.

Før en liten kniv gjennom røren i alle formene for å få opp eventuelle luftbobler.

Stek kaken på midterste rille i 20 minutter, eller til den er gyllenbrun og gjennomstekt.

Rett etter stekning snur du formen opp ned på en rist.

La kaken stå slik i en halvtime.

Fjern formen og bakepapiret, og snu kakebunnen opp ned igjen.

Avkjøl bunnen helt før du fyller kaken.

Fremgangsmåte fluffy vaniljefrosting

Pisk kremfløte, mascarpone, melis og vanilje i en middels stor bolle til krem.

Jeg bruker en stålvisp. Dette tar kun 2-3 minutter og kremen er klar til bruk.

Slik setter du kaken sammen

Lag 1 porsjon fluffy vaniljefrosting.

Vend inn ananas, ananasjuice og kokos og bland det godt sammen.

Du kan eventuelt skjære jordbær i små biter og helle det direkte i kremen, eller legge det mellom kakebunnen.

Legg den første kakebunnen på et kakefat.

Legg på halvparten av den tropiske kremblandingen og noen skiver med jordbær.

Gjenta med neste bunn og legg på resterende tropisk krem.

Plasser den siste bunnen på toppen, og sikt over med melis. Plasser eventuelt et jordbær som dekorasjon på midten.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.