Tunfisk med lime, hvitløk, sesamfrø og nudler

Tunfisk med lime, hvitløk, sesamfrø og nudler

Oppskrift av: Paul Løwe
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Smaken av lime og hvitløk passer ypperlig til tunfisk. Det kan ikke sies for ofte - fersk tunfisk smaker fabelaktig! Hvis det er vanskelig å få tak i fersk tunfisk, kan du forsøke å bestille det hos fiskehandleren noen dager i forveien. Bland sammen limesaft, limeskall, hvitløk, sesamfrø, salt og persille i en bolle. Tørk tunfiskfileten med kjøkkenpapir og legg den i marinaden. Gni marinaden godt inn i fisken og la den ligge i 30 minutter. Varm olivenoljen i en stekepanne. Stek fisken 1-2 minutter på hver side. Den skal være rå i midten. Kok nudlene i godt saltet vann til de er «al dente», 5-8 minutter. Sil av vannet. Fordel nudlene på tallerkener og hell resten av marinaden over nudlene. Skjær fisken i skiver og anrett dem oppå nudlene sammen med limebåter. Server.

Kanskje disse også frister?