Tynn italiensk pizza

Tynn italiensk pizza

Pizzabunnene er perfekte å forsteke og putte i fryseren. Så er du klar for travle dager.

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
180 minutter
Pizza

Slik gjør du det:

Pizzadeig
Ha mesteparten av hvetemelet i en bakebolle sammen med saltet. Rør ut gjæren i vannet og tilsett vannet i melet mens mikseren går på medium hastighet. Elt deigen godt sammen i 7–8 minutter. Tilsett litt mer mel hvis nødvendig. Deigen skal være ganske løs, men ikke så løs at den er helt klissete.
Dekk bollen med plastfolie og sett deigen til heving i 1–1 1/2 time. Den skal bli minst dobbelt så stor. Med så liten gjærmengde tåler den godt å bli slått ned en gang eller to i løpet av hevetiden også. Sett stekeovnen på 250 grader – hvis den går så høyt. Har du en bakestein eller pizzastein, legger du den inn. Hvis ikke, legger du inn et rent stekebrett midt i stekeovnen. Pizzasaus
Jeg liker best å bruke helt opphakkede tomater, som er nesten som en saus, til pizzasausen. Rør inn krydderne.
Gjør klar toppingen. Skjær spekepølser i tynne skiver. Del opp cherrytomater. Skjær fersk mozzarella i skiver og riv eventuell annen fast ost. Vask ruccolasalat. Alle ingrediensene i oppskriftsoversikten over, er ment som forslag til hva du kan ha på. Du trenger ikke alt på én pizza!
Dryss et tynt lag med hvetemel på benken og hvelv deigen over. Del den i 6 like store deler. Rull dem ut til små baller og kjevle dem ut så tynt du greier.
Ønsker du å forsteke noen av bunnene for å kunne putte i fryseren, halvsteker du dem i 3–4 minutter, avhengig av hvor sterk varme du faktisk har i stekeovnen. Ta dem ut å la dem avkjøles på en bakerist før du fryser dem ned.
Fordel tomatsaus på resten av bunnene før du fordeler utover den osten du ønsker. Spekepølser og tomater går på før du tar ut stekebrettet og legger på pizzaen, eventuelt bruker en pizzaspade for å legge den over på en bakerstein. Stekes i 6–8 minutter.
Spekeskinke og ruccolasalat legger du på den ferdigstekte pizzaen.