Tyrkisk kaffe

Tyrkisk kaffe

Tyrkisk kaffe lages med en deilig kaffesirup.

Oppskrift av: Rachel Khoo
60 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

Kaffesirup

100 g

sukker

1 dl

vann

30 ml

espresso

Kaffekrem

1 dl

h-melk

1.5 dl

espresso

80 g

sukker

1 klype

salt

Sjokolade-mendiants

1 klype

salt

2 stk

turkish delight

Slik gjør du det:

Kaffesirup
Kok opp sukker og vann. La det koke i 10 minutter før du har i espressoen. Kjøl det ned (først til romtemperatur, så i kjøleskapet).
Kaffekrem
Varm opp kaffe, melk og salt til kokepunktet. I en bolle som tåler varme, visp sammen eggeplommer og sukker til det lyst og luftig. Visp inn maisenna.
Hell den kokvarme kaffeblandingen over de piskede eggene. Pisk hele tiden. Ha blandingen tilbake i kjelen. Varm opp blandingen til den er tykk og kremete.
Ta den av varmen. Hell over i en bolle, legg et lag med plastfolie rett på kremen. La den kjøle seg til romtemperatur først og sett den så i kjøleskapet.
Sjokolade-mendiants
På et stykke bakepapir, bruk toppen av glassene (eller koppene) du skal servere den tyrkiske kaffen i, og tegn langs kanten slik at du får ringer på bakepairet. Legg bakepapiret på et fat som du får plass til i kjøleskapet.
Smelt sjokolade over vannbad (eller i mikrobølgeovnen). Når den er rennende, ta den av vannbadet og la den kjøle seg ned i 15 minutter.
Ha sjokoladen over ringene du har tegnet på bakepapiret.
Hakk pistasjnøtter, turkish delight og skjær aprikosene i skiver og dryss det over sjokoladen. Sett brettet i kjøleskapet i 15 minutter.
Pisk fløten til krem. Pisk opp (den nå kalde) kaffekremen. Vend inn kremen.
Ha litt kaffekrem i servingsglassene (eller koppene) og legg en spiseskje med kaffesirupen. Legg 3-4 flere lag på samme måte.
Legg sjokolademendianten på toppen og server.