Urte- og sitrusmarinert villsvin med poteter, løk, appelsin og krydderurter -

Urte- og sitrusmarinert villsvin med poteter, løk, appelsin og krydderurter

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Surr steken med bomullstråd. Gni steken inn med saft av 1/2 av sitronen og 1/2 av appelsinen. Stikk kvister av timian, rosmarin, 3/4 av laurbærbladene og skiver av resterende sitron under surringene. Krydre med grovmalt pepper. Legg steken i en frysepose og hell over halve oljen. Legg steken kaldt i kjøleskapet natten over eller la den ligge 5-6 timer ved værelsestemperatur. Rens og skjær løk i båter, del hvitløkfedd i to og poteter i båter. Del resterende appelsin i skiver. Bland alt i et stort ildfast fat og vend inn resten av oljen, salt og pepper. Knus resterende laurbærblad over og legg timian og rosmarin sammen med grønnsakene. Skyv grønnsakene ut til siden og legg steken i midten av fatet. Stikk et steketermometer i kjøttet. Stek i varm stekeovn ved 200 ºC til steketermometeret viser 68 ºC. Ta ut kjøttet og la det hvile på et lunt sted i 20 -30 min. Stek grønnsakene videre til de er møre.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.