Urte- og sitrusmarinert villsvin med poteter, løk, appelsin og krydderurter

Urte- og sitrusmarinert villsvin med poteter, løk, appelsin og krydderurter

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Surr steken med bomullstråd. Gni steken inn med saft av 1/2 av sitronen og 1/2 av appelsinen. Stikk kvister av timian, rosmarin, 3/4 av laurbærbladene og skiver av resterende sitron under surringene. Krydre med grovmalt pepper. Legg steken i en frysepose og hell over halve oljen. Legg steken kaldt i kjøleskapet natten over eller la den ligge 5-6 timer ved værelsestemperatur. Rens og skjær løk i båter, del hvitløkfedd i to og poteter i båter. Del resterende appelsin i skiver. Bland alt i et stort ildfast fat og vend inn resten av oljen, salt og pepper. Knus resterende laurbærblad over og legg timian og rosmarin sammen med grønnsakene. Skyv grønnsakene ut til siden og legg steken i midten av fatet. Stikk et steketermometer i kjøttet. Stek i varm stekeovn ved 200 ºC til steketermometeret viser 68 ºC. Ta ut kjøttet og la det hvile på et lunt sted i 20 -30 min. Stek grønnsakene videre til de er møre.