Hopp til hovedinnhold
Urtebakt kalkunbryst med ertepuré

Urtebakt kalkunbryst med ertepuré

Kalkunbryst kan du bake med urter og når du serverer kalkunbryst med ertepuré - da kan du glede deg til å sitte ned.

Oppskrift av: Wenche Andersen

Ingredienser

Slik gjør du det:

Beregn ca 2 skiver kalkunfilet pr person. Bland sammen smør, finhaket timian, sitronsaft, salt og pepper og pensle over kalkunfileten. Pakk kalkunfileten i folie, stikk inn et steketermometer og stek/ bak i varm stekeovn ved 150 °C i 1 1/2 - 2 timer til steketermometeret viser 75 °C. La kalkunfileten hvile ca 20 min før den skjæres opp. Anrett kalkunskivene på en seng av ertepuré. Ertepuré: Legg ertene og renset hvitløk i kokende lettsaltet vann og kok opp. Hell av kokevannet, tilsett rømme og kjør med en stavmikser eller i en foodpr°Cessor til en glatt pure. Smak til med salt og pepper.

Kanskje disse også frister?