Hopp til hovedinnhold
Urtebakt torsk med smørdampede gulrøtter og balsamicosaus

Urtebakt torsk med smørdampede gulrøtter og balsamicosaus

Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Begynn med å lage balsamicosaus. Kok inn balsamicoeddik og vin til det gjenstår ca 1/3, pass på så det ikke brenner seg. Pisk inn mykt smør i terninger, litt av gangen. Sausen må ikke koke, da vil den sprekke. Varm stekeovnen til 225 °C. Skjær loff uten skorpe i terninger og ha en en foodprocessor/hurtighakker sammen med hvitløk, persille, basilikum, mandler og parmesan. Kjør sammen til en grønn jevn masse. Legg torsk i serveringsstykker i et smurt ildfast fat. Fordel urtemassen over. Sett i stekeovn, på midterste rille og stek i ca 15 min til urteskorpen er gyllen og fisken ferdig stekt. Tynne skiver fisk stekes kortere tid. Mens fisken stekes, kok gulrøtter i staver/skiver i vann tilsatt smør og sitronsaft. Kok til de er knapt møre. Server urtebakt torsk med, gulrøtter, poteter og balsamicosaus.

Kanskje disse også frister?