Urtestang

Urtestang

Prøv dette fristende urtebrødet! Oppskriften gir to stykker.

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

50 g

gjær

50 g

smør

5 dl

melk

2 ss

sukker

1 ts

salt

13 dl

hvetemel

Urtesmør:

75 g

smør

1 dl

friske krydder- urter (f.eks. persille, dill, basilikum osv.)

Pensling:

Dryss:

Slik gjør du det:

Smuldre gjæren i en bolle.
Smelt smøret og ha i melken. Varm til blandingen er 37°. Hell blandingen over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt og det meste av melet, spar eventuelt noe til utbakingen.
Arbeid til deigen er smidig. La den heve under plast i ca. 40 min.
Rør romtemperert smør sammen med urtene til urtesmør.
Ta deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i 2 deler og kjevle eller trykk deigen til rektangler (ca. 25x35 cm). Smør på urtesmøret og rull sammen. Legg brødene med skjøten ned på en stekeplate dekket med bakepapir og la det heve i ca. 30 min.
Pensle med egg og strø over valmuefrø. Skjær et langsgående snitt i brødene med en skarp kniv og stek i nedre del av ovnen ved 200° i ca. 30 min.
Avkjøl på rist.