Hopp til hovedinnhold
Vårkylling med vårgrønnsaker og timianskum

Vårkylling med vårgrønnsaker og timianskum

Her er Dag Tjerslands oppskrift på kylling med italiensk vri.

Oppskrift av: Dag Tjersland
240 minutter
Hovedrett

Ingredienser

12 stk

asparges

Timianskum

2 dl

melk

2 kvist

timian

Slik gjør du det:

Bein ut lårene på fuglene. Ha på salt og pepper på lårene og stek dem i ovnen på 180 grader i ca 1 time.
Skjær skinnet av skroget slik at du får av skinnet så helt som mulig.
Skjær brystfiletene av skroget. Krydre filetene med salt og pepper.
Legg et halvt bryst på skinnets innside. Den andre halvparten legges oppå, motsatt vei. Brett skinnet rundt filetene slik at de overlapper litt.
Dra plastfolie over en skjærefjøl, ca 20 x 30 cm stor. Legg en brystpakke ved kortenden av plasten på siden som er nærmest deg. Brett den nærmeste enden av plasten over kjøttet og rull stramt sammen til en tett pakke. Ta tak i endene og rull dem noen ganger mot fjølen. Knyt igjen endene så du får tette pølseliknende pakker.
Varm opp en kjele med vann, ha et termometer for hånden. Varm vannet til 70 grader. Legg i rulladene og la dem trekke til kjernetemperaturen er 65 grader i ca 50 minutter. sjekk temperaturen med steketermometer- stikk det inn slik at spissen kommer midt i rulladen.
Ta de sammenrullede brystene ut av plasten og klapp dem forsiktig tørre med et kjøkkenklede eller kjøkkenpapir.
Varm 2 ss olje i en stekepanne og brun kyllingen på alle sider.
Forvell i mellomtiden gulrøttene og avkjøl dem i isvann. Skrell dem med fingrene ved å dra av skallet.
Rens hestebønnene ut av belgen, forevell dem noen sekunder i kokende vann og avkjøl dem i isvann. Press bønnekjærnene ut av den tynne hinnen som er rundt, slik at du får møre, fine og grønne bønner.
Skrell nederste del av aspargesene med aspargesskreller eller potetskreller. Knekk av den nederste harde delen av stilken. Stek aspargesene nesten møre i litt olivenolje. Tilsett gulrøtter og bønner og vend sammen til alt er gjennomvarmt. Tilsett persille og vend sammen.
Timianskum
Kok opp kyllingkraft og melk.
Trekk kjelen av platen og legg i timian. Legg på lokk og la det stå og trekke et par timer.
Sil og smak til med salt og pepper.
Visp til skum med en stavmikser.
Legg alt pent opp, pynt eventuelt med timianskum og server med en gang.

Kanskje disse også frister?