Vørterbrød -

Vørterbrød

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

3 rundstekte brød. I ovn ved 190° i ca. 40 minutter. Varm vørterølet forsiktig til det er lunkent. Det skummer kraftig når det varmes. Rør gjæren ut i ølet og rør inn sukker, sirup og salt. Bland krydder i rugmelet og rør det inn sammen med så mye hvetemel at det blir en fast, blank og smidig deig. Dekk den til og la den heve i 1 time, til dobbel størrelse. Elt deigen lett om, del den i tre jevnstore emner som trilles til avlange eller runde brød. Etterhev dem i ca. 30 minutter, snitt dem godt og stek dem nederst i ovnen. Brødene kan pensles med sukkervann idet de kommer ut av ovnen, da blir de blanke. Deigen kan eventuelt tilsettes 100 g rosiner.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 180 min
Vørterkake
fav Tid: 1440 min
Surdeigsbrød
fav Tid: 120 min
Fine rundstykker