Vørterkake

Vørterkake

Vørterkake med godt smør og ekte geitost er tradisjonell kaffemat i julen.

Christopher Sjuve
180 minutter
Bakverk

Ingredienser

Slik gjør du det:

(Gir 1 stor eller 2 små) Smelt smøret, tilsett vørterøl og melk, Varm dette opp til 37 °C og rør ut gjæren i væsken. Tilsett sukker, krydder, sirup og rosiner. Rør inn nesten alt melet, spar litt til utbaking. Elt deigen godt og la den heve under plast i 40 min. Del deigen i to like store emner. Form deigemnene til runde kaker, alternativt kan deigen bakes ut til ett stort avlangt brød. Sett brødene på smurt stekeplate og la dem etterheve i 40 min. Pensles med vann, melk eller sammenpisket egg. Stek vørterbrødene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 40 min.

Kanskje disse også frister?