Vaniljeboller -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Vaniljeboller

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

24 "boller" Rør gjæren ut i den kalde melken, tilsett sukker, egg, smør og mesteparten av hvetemelet. Arbeid sammen til en smidig deig. Tilsett mer mel om nødvendig. La deigen hvile 15 min. Gjør klar fyll 2. Ta deigen opp på et bakebord og del den i to. Kjevle den ene delen ut til et rektangel ca 30x40 cm og legg i en passende langpanne dekket med bakepapir. Smør vaniljekremen over deigen. Kjevle resten av deigen til et rektangel og smør over fyll 2 (smør og melis). Rull sammen fra langsiden og skjær i skiver (24 stk) som til kanelboller. Legg skivene over deigbunnen i langpannen. Dekk til og la heve ca 1 time. Varm stekeovnen til 200 °C. Pensle vaniljebollene med egg og stek på nederste rille i ca 25 min. Avkjøl og glaser med melisglasur.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.