Vaniljeformkake - Deilig myk formkake med smak av vanilje
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Vaniljeformkake

Deilig myk formkake med smak av vanilje

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 180°C.

Bruk den formen du liker best, jeg bruker en typisk formkakeform. Smør den godt med smør og dryss litt mel. Sett den til side så lenge.

Sørg for at alle ingredienser er romtempererte. 

Sikt sammen mel, maisenna og salt minst 4 ganger.

Miks smør og sukker godt sammen i en mikserbolle til det er helt fluffy.

Tilsett så ett egg om gangen, og miks minst 30 sekunder mellom hvert egg.

Tilsett så vaniljeekstrakten.

Tilsett halvparten av melblandingen og kremfløten og miks videre.

Tilsett så resten av melblandingen og miks det på middels hastighet i 5 minutter slik at du får en fantastisk fin røre.

Hell røren i formen, sett den på nederste rille i ovnen og stek den i ca. 1 time.

Sjekk om kaken er ferdigstekt ved å stikke en pinne inn i midten av kaken, hvis den er tørr når du tar den ut så er kaken ferdig.

La kaken hvile i 20 minutter før du snur den opp ned.

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.