Vaniljeis med sherrygelé

Vaniljeis med sherrygelé

Hjemmelaget vaniljeis er en ren og skjær nytelsei seg selv. Her er den kombinert med spennende gelé av søt sherry.

Christopher Sjuve
60 minutter
Dessert

Ingredienser

2.5 dl

fløte

2.5 dl

melk

100 g

sukker

5 pl

gelatin

Slik gjør du det:

Kok opp melk og fløte sammen med vaniljestang og sukker. La stå å trekke til det er kjølig. Hell forsiktig over eggeplommene mens du pisker inn med en visp. Kjør blandingen i en ismaskin eller sett den i fryseren og visp rundt hvert 10. minutt til du får iskrem. Kok opp sherry og ha i bløtlagt gelatin. La blandingen avkjøle seg og hel den over i et stekebrett som er såpass lite at væsken dekker ca 4 mm. La det stå kaldt til geleen er helt stiv. Skjær geleen opp i ruter og server den sammen med kuler av iskremen.

Kanskje disse også frister?