Vaniljeiskake med ostepopbunn - Jeg drømte denne kaken. At man kan drømme en drømmekake som blir så god som denne, er nesten uforståelig!

Vaniljeiskake med ostepopbunn

Jeg drømte denne kaken. At man kan drømme en drømmekake som blir så god som denne, er nesten uforståelig!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Begyn med å kle en 21 cm springformbunn i alufolie eller bakepapir, fest rammen og klem fast. Dette gjør det enkelt å åpne formen og ta ut kaken etter at den har vært i fryseren. 

Visp eggeplommer og vaniljesukker til eggedosis. Har du ikke hjemmelaget vaniljesukker, bruker du 2.5 dl vanlig sukker og 1.5 ts vaniljesukker, eller du har i frøene fra to vaniljestenger. Pisk kremfløten stiv og bland den i eggedosisen. Har du ismaskin, kan du ha fløten direkte i eggedosisen, ettersom aksjonen i ismaskinen vil bringe luft inn i massen. 

Mens ismaskinen går, lager du bunnen.

Knus ostepop i en kjøkkenmaskin til det er smuldret helt opp, ha deretter i brødrasp og smør og kjør det sammen noen omganger. Brødraspen gir bunnen mer struktur, mens smøret binder det hele sammen. Ostepop er så salt, at det er viktig å bruke usaltet smør.

Hell massen over i kakeformen og klem den ut i et jevnt lag med baksiden av en skje.

Hell isen over bunnen og sett formen i fryseren så kaken får satt seg. Det tar som regel en drøy times tid.

Har du problemer med å løsne kaken fra formen, kan du legge et oppvaskhåndkle i varmtvann, vri det opp og legge rundt springkarmen på formen. Det tiner kaken akkurat nok til at den åpner seg.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?