Vaniljeiskrem - Lag din egen vaniljeiskrem!
Foto: Manuela Kjeilen

Vaniljeiskrem

Lag din egen vaniljeiskrem!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Hell melk og sukker i en kjele.

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Både stang og frø has i kjelen.

Gi melken et oppkok. Rør litt i det slik at du er sikker på at sukkeret blir oppløst.

I en annen bolle heller du kremfløte, og setter en sikt over bollen.

I en annen bolle pisker du alle eggeplommene og vanilla bean paste (kan sløyfes). Fjern vaniljestangen fra den varme melken og hell melkeblandingen i eggedosisen under omrøring, litt om gangen.

Hell så alt tilbake i kjelen og rør over svak varme til det begynner å tykne.

Pass på at det ikke koker, da vil det skille seg og bli eggerøre. 

Vaniljesausen er ferdig når du dypper en skje i den og vaniljesaus kleber fast på den

Hell vaniljesausen over i sikten og i bollen med kremfløte, og rør det godt sammen.

Sett bollen så i en stor bolle med iskaldt vann og rør til det er helt avkjølt.

Dekk bollen til og sett kald natten over.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?