Vaniljekake med lune bringebær - Søt vaniljekrem og friske bringebær er en uslåelig kombinasjon!

Vaniljekake med lune bringebær

Søt vaniljekrem og friske bringebær er en uslåelig kombinasjon!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Lag først vaniljekrem

Visp sammen eggeplommer, maisennamel og sukker i en bolle.

Ha fløte (du kan bytte ut litt eller alt av fløten med melk) i en kjele. Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha alt i kjelen. Kok opp.

Ha litt av den kokende væsken over eggeblandingen mens du rører kraftig. Ha deretter alt tilbake i kjelen, og rør kraftig til blandingen tykner.

Ha kremen over i en form med stor bunn og ta ut vaniljestangen. Avkjøl hurtig. Du må gjerne røre underveis for å få ned temperaturen.

Lag kakebunnen

Bland sammen alt det tørre. Del smøret i biter og ha det i det tørre sammen med eggeplommene. Bruk hendene og kna det sammen. Grisete, ja, men litt deilig også!

Trykk 2/3 av deigen ut i bunnen av en rund kakeform. Ha over vaniljekremen og fordel utover bunnen. Smuldre resten av kake-deigen over til slutt. Stekes på 180 grader i ca 45 minutter.

Ha bringebærene over i en ildfast form. Strø over litt melis og kanel etter eget ønske. Sett formen med bærene inn sammen med kaken de siste ti minuttene. Server gjerne kaken med is og revet sjokolade

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 180 min
Hjemmelaget is