Vaniljetrøffel

Vaniljetrøffel

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Kake

Slik gjør du det:

Kok opp fløte og splittet vaniljestang. Ta kasserollen vekk fra platen, dekk med et lokk eller plastfilm. La stå og trekke smak i ca 10 min. Kok opp på nytt. Brekk/del sjokolade i små biter og ha en glassbolle og tilsett ev glukose. Hell over den varme fløten (ikke vaniljestengene). Rør om et par ganger. La massen "hvile" til sjokoladen er smeltet. Bruk en visp og rør som til majones, til en glatt jevn masse. Rør inn usaltet smør i treninger. Dekk til bollen og la "hvile" ved i romtemperatur ved ca 18 ºC i ca 2 timer, til massen tykner. Fyll massen i sprøytepose og sprøyt ut lengder. Dekk med plast og sett ved 18 ºC i et par timer eller natten over. Del opp i små lengder eller terninger og rull/dypp i melis eller kakao. I stedet for å sprøyte ut. Legg bakepapir i en langpanne. Dryss på kakao og fordel sjokolademassen i et jevnt lag over. Dekk med plast og sett ved 18 ºC et par timer eller natten over. Del så opp i små terninger og rull/dypp i melis eller kakao. Oppbevar ved 12-18 ºC, aldri i kjøleskapet. Kan oppbevares i 2-3 uker. Oppskrift: Pascal konditori, Oslo