Vannbakkels med topping

Vannbakkels med topping

Disse er dyppet i rosa glasur og toppet med gullblad for et ekstra søtt utseende.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Vannbakels

100 g

Usaltet meierismør i terninger

0.75 ts

salt

2 ts

sukker

0.5 ts

Vaniljesukker, kan sløyfes

1.5 dl

vann

130 g

Siktet hvetemel

4 stk

egg

Topping

120 g

hvetemel

120 g

sukker

100 g

Usaltet smør i terninger

Rosa glasur

4 dl

melis

2 ss

melk

Fyll

1 porsjon

Luftig vaniljekrem

Slik gjør du det:

Kna sammen romtemperert smør med sukker, hvetemel og vanilje. Kna til deigen er godt blandet.
Rull deigene ut til ca. 2 mm tykkelse mellom to lag bakepapir, og avkjøl deigen i minimum 20 min i fryseren.
I mellomtiden lager du røre til oppskriften. Lag små og storstørrelse.
Stikk ut sirkler ca. 4 cm i diameter, som blir ca. 20-25 stykker.
Legg en sirkel på hver vannbakkel.
Stekes i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 30 min.
Slå av ovnen og la dem stå i den lukkede ovnen i minst 30 minutter slik at de blir sprø.
Avkjøles helt.
Fyll vannbakkelsene med luftig vaniljekrem (hent oppskriftenher) ved å lage et lite hull nederst, bruk en sprøytepose med lang tipp og press fyll inn i hver av dem vaniljekrem.
Det er viktig at vannbakkelsene er helt avkjølte og at fyllet er helt kaldt.
Rør sammen melis, vaniljesukker, melk og ev. litt rosafarge til du får en passe tykk melisglasur. Tilsett mer melis om det trengs.
Dypp toppen av hver vannbakkelse raskt i glasuren og sett den tilbake på risten.
Sett den minsten vannbakkelsen på toppen av den store. Pynt ev. toppen med litt bladgull og vil du pynte med kremfløte rundt sidene bruker du en sprøytepose og en liten rund tipp.