Hopp til hovedinnhold
Varm bourbon-cider

Varm bourbon-cider

Bourbon, eplecider og krydder gjør dette til en både frisk og varmende drink.

Arnie Stalheim
10 minutter
Drikke

Ingredienser

8 porsjoner

35 cl

bourbon

2 l

Eplecider

Slik gjør du det:

Varm opp eplecider, kanel, muskat og ingefær i en kasserolle. Når blandingen er varm, men ikke kokende, tilsett bourbon og rør rundt. Hell i kopper eller krus.
Eplecider finnes i mange forskjellige varianter, både med bobler og uten. Om du velger en med bobler av de vanlige variantene på superen, trenger du ikke være redd for at det blir bobler i drinken. De forsvinner (stort sett) nå du varmer den opp. Cider har også forskjellig grad av sødme. Supermarkedvariantene er som regel ganske søte og alkoholsvake, mens de du får på polet er ofte er tørrere og sterkere. Du kan også lage en mer alkoholsvak variant av denne drinken ved å bruke eplemost.
Hvis du vil gi drinken en enda mer "eplete" karakter, kan du erstatte bourbon med calvados.