Varm kylling- og pastasalat med safransaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
20 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
4 skiver
bacon3 stk
kyllingfilet1 ts
salt2 fedd
hvitløk1 pk
cherrytomatSafransaus
2 stk
sjalottløk1 ts
olivenolje2 dl
vann2 dl
matfløte1.5 ss
maisennaSlik gjør du det:
Begynn med sausen. Rens og finhakk sjalottløk og surr i olivenolje i ca 2 min. Tilsett finstøtt safran, kyllingfond, vann og vin og kok inn til det halve. Sil sausen og tilsett fløte og timian. Jevn med maisennamel rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med pepper. Kok pasta etter anvisning på pakken. Skjær bacon i biter og sprøstek i stekepannen. Ta det opp og la det renne av seg på litt kjøkkenpapir. Stek kylling i biter i en ren panne i litt olivenolje. Dryss på salt og pepper. Rens og skjær hvitløk i skiver og la trekke med kyllingen i ca 1 min. Tilsett cherrytomater og ruccolasalat rett før servering. Hell vannet av den nykokte pastaen og vend lett inn kylling og grønnsakblandingen. Hell litt av sausen over ved servering og riv over litt parmesan.