Varm sjokoladepudding - Denne sjokoladepuddingen serveres helst varm, men smaker også godt når den er kald.
Foto: Ove Lindfors, Linnea Press

Varm sjokoladepudding

Denne sjokoladepuddingen serveres helst varm, men smaker også godt når den er kald.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

125 g smør

2,5 dl sukker

1 ts vaniljesukker

2 stk egg

2 ts kaffe, sterk

1 ss varm melk

3,5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

100 g smeltet, mørksjokolade

Saus

2,5 dl kokendevann

1,5 dl brunt sukker

1 ss kakao

Annonse

Slik gjør du det:

I ovn ved 180 grader i 35–40 minutter

Forvarm stekeovnen. smør et ildfast fat som rommer vel 1 liter. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig, rør inn ett egg om gangen. Rør kaffepulveret ut i varm melk. Vend melet med bakepulver i smørkremen vekselvis med kaffen.

Rør inn sjokoladen til slutt. Hell røren i formen og stek puddingen nede i ovnen til den er fast og har hevet seg. Bland alle ingrediensene til sausen.

Sikt melis over sjokoladepuddingen og server den med sausen og krem eller is.

Tips!

Pass varmen godt når du smelter sjokolade så den ikke blir brent. du har best kontroll om den smeltes i vannbad, men det kan også gjøres i mikroovn på middels varme i ca. 30 sekunder. 

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Sjokoladebløtkake