Varmrøkt laksefilet servert med sellerikrem, marinert steinsopp og engsyrevinaigrette -
Foto: God Morgen Norge, TV 2

Varmrøkt laksefilet servert med sellerikrem, marinert steinsopp og engsyrevinaigrette

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Oppskrift: Wenche Andersen, God Morgen Norge, TV 2 Skjær skinnet av laksefileten og kutt bort det brune laksekjøttet. Del fileten i åtte biter. Vend dem i en blanding av salt og sukker og la dem trekke til seg dette i 10 minutter. Vask dem i kaldt vann og tørk dem godt med kjøkkenpapir. Finn frem Abu røkeovnen. Legg røkespon i bunnen av ovnen (2 ss til 1 kg fisk). Sett på risten og plasser laksefiletene på risten. Sett på lokket. Sett røkeovnen på stekeplaten eller gassblusset på full varme. Nå varmes røkesponene opp og utvikler røk samtidig som ovnen blir varmet opp og steker laksen. Ta ovnen av platen etter tre minutter og la laksen ettersteke i røkeovnen. Laksen blir aller best når den er medium stekt, altså litt rå i midten. Laksen serveres lun sammen med sellerikrem, marinert steinsopp og skogsyrevinaigrette. Sellerikrem Skrell selleri og mandelpotet og del i biter. Ha dem i en kjele med melk og vann. Kok i 20 minutter til alt er mørt. Sil av kokevannet og kjør i mikser med fløte til en krem. Smaksett med salt og pepper. Hold kremen lun. Marinert steinsopp Rens soppen for lameller, del den i biter på 1 ganger 1 cm. Varm oljen og fres soppen til vannet forsvinner. Tilsett strimlet sjalottløk og fres til løken blir myk. Smak til med salt og pepper. Sitronsaft tilsettes, og soppen settes kaldt. Ved servering tilsettes strimlet bladpersille. Skogsyrevinaigrette Engsyre, eddik og olje has i en mikser og kjøres til en grønn olje. Smakes til med salt og pepper. Tips: Laksen kan renses og saltes dagen i forveien. Den kan røkes tre timer før og varmes i tre minutter i ovn ved 170 grader før servering. Sellerikremen kan lages dagen før, men må varmes litt før servering. Soppen kan marineres to dager i forveien. Engsyrevinaigretten kan også lages to dager før servering. Retten smaker best når laks og sellerikrem holder ca. 40 grader.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold