Verdens beste glutenfrie skolebrød - Deigen til disse gluten- og melkefrie skolebrødene er helt himmelsk å jobbe med, og smaken er likeså. Deigen finnes ikke klissete, og er lett å jobbe med. Bak dobbel porsjon og frys dem ned, da har du alltid noe godt i hus!
Foto: Kathrine Kragøe Skjelvan/Glutenogmelkefri.com

Verdens beste glutenfrie skolebrød

Deigen til disse gluten- og melkefrie skolebrødene er helt himmelsk å jobbe med, og smaken er likeså. Deigen finnes ikke klissete, og er lett å jobbe med. Bak dobbel porsjon og frys dem ned, da har du alltid noe godt i hus!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Bland melis, smøremyk rapskokos og mandelmelk i en kjele og kok opp. Rør innimellom. Ha blandingen over i kjøkkenmaskinens bakebolle og avkjøl til ca 40 grader.

Når blandingen er avkjølt, tildettes tørgjær og fiberhusk under omrørimg. La det stå i 5-10 minutter og svelle.

Hell deretter over 3/4 av melet, hjortetakksaltet og kardemommen, kjør rundt på lav hastighet. Tilsett resten av melet og kjør på høy hastighet i 5 minutter. Skrap deigen fra kantene i bollen, og samle til en bolle i bunnen, Dersom deigen er klissete, tilsetter du en liten neve mel,

Bak ut deigen til ca 15 helt flate boller og hev dem over varmt vann i 1 time. Når de har hevet i en time, settes en ildfast form med 1-1,5 liter vann i, inn på nederste rille i ovnen, og ovnen settes på 225 grader.

Deretter lager du en solid fordypning på bollene og legger en spiseskje krem i hver bolle.

Stek så bollene i 10-12 minutter midt i ovnen. Etterfyll med vann om nødvendig.

Topp delvis avkjølte boller med en blanding av melis og vann, og dypp dem i kokos eller kakestrø.

Oppskrift:

www.glutenogmelkefri.com

Levert av: Gluten- og melkefri inspirasjon
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.