Viltkraft - Har du store bein kan du knuse dem til mindre biter med en hammer.
Foto: Colourbox (illustrasjonsfoto)

Viltkraft

Har du store bein kan du knuse dem til mindre biter med en hammer.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 190 grader. Legg beina i en langpanne. Gni dem inn med 1 desiliter nøytral olje. Brun beina i ovnen i 30-60 minutter, men husk å snu på dem hvert 5. minutt slik at de ikke blir brent. Varm opp resten av oljen i en stor kasserolle. Fres grønnsakene mens du rører til de begynner å bli gylne. Tilsett tomatpureen og fortsett å rør mens du steker i tre minutter til. Tilsett de brunede beina som ligger i langpanna.  Kast det overflødige fettet, og hell en del av vannet i langpanna. Deglaser (stek ut) all smaken som er i panna og tilsett den store kasserollen. Hell resten av vannet i kasserollen og kok opp. Skum godt av med en øse eller skje.

Tilsett timian og laurbærblad, og fortsett å skumme av urenheter som kommer opp underveis.

Skru ned varmen slik at krafta syder i 4 timer. Etter fire timer siles krafta over i en ren kasserolle. Kok ned til du sitter igjen med 4 liter kraft. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap om du skal bruke krafta de nærmeste dagene. Når kraften har fått stå en stund kaldt vil fettet legge seg på toppen og blir enkelt å fjerne.

Frys ned alt som er til overs - antakelig er den fortsatt god om et halvt år.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.