Vingelé med frukt -

Vingelé med frukt

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Frisk ananas, kiwi, papaya og fiken inneholder et enzym som gjør at gelatin ikke stivner. Disse fruktene kan derfor ikke brukes friske i desserten. Hvis de derimot er varmebehandlet, for eksempel hermetisert, kan de brukes. Kok opp vann med saft og det gule skallet av sitron, samt sukker. Tørre gelatinplater som er klippet i strimler kan være med fra begynnelsen. De bløtes og smelter under oppvarmingen. Tilsett vinen og sil blandingen. Rens og skjær frukt i terninger, tørk den i husholdningspapir. Bland frukten i geleen når den er avkjølt og så vidt begynne å tykne. Hell geleen i form, som er vætet i kaldt vann. Sett den kaldt så geleen stivner, gjerne natten over. Hvelv geleen. Dypp formen et øyeblikk i varmt vann og løsne den langs kanten av formen med en spiss kniv. Hvelv den over på serveringsfat. Det er en god idé å skylle fatet i kaldt vann. Hvis geleen ikke hvelves skjevt på fatet, kan den skyves så den kommer midt på når fatet er fuktig. Server geleen med eggekrem, vaniljesaus eller råkrem.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Gelé med blåbær
fav Tid: 60 min
Appelsingelé