Slik gjør du det:
Frisk ananas, kiwi, papaya og fiken inneholder et enzym som gjør at gelatin ikke stivner. Disse fruktene kan derfor ikke brukes friske i desserten. Hvis de derimot er varmebehandlet, for eksempel hermetisert, kan de brukes. Kok opp vann med saft og det gule skallet av sitron, samt sukker. Tørre gelatinplater som er klippet i strimler kan være med fra begynnelsen. De bløtes og smelter under oppvarmingen. Tilsett vinen og sil blandingen. Rens og skjær frukt i terninger, tørk den i husholdningspapir. Bland frukten i geleen når den er avkjølt og så vidt begynne å tykne. Hell geleen i form, som er vætet i kaldt vann. Sett den kaldt så geleen stivner, gjerne natten over. Hvelv geleen. Dypp formen et øyeblikk i varmt vann og løsne den langs kanten av formen med en spiss kniv. Hvelv den over på serveringsfat. Det er en god idé å skylle fatet i kaldt vann. Hvis geleen ikke hvelves skjevt på fatet, kan den skyves så den kommer midt på når fatet er fuktig. Server geleen med eggekrem, vaniljesaus eller råkrem.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.