Wienerboller med vaniljekrem

Wienerboller med vaniljekrem

Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
Bakverk

Ingredienser

Slik gjør du det:

20 boller. I ovn ved 225° i 15 minutter. Bland mel og sukker og smuldre inn smøret. Tilsett kardemomme. Rør gjæren ut i kald melk og visp inn egget. Elt det tørre og væsken lett sammen. La deigen hvile i ca. 10 minutter på kjøkkenbenken. Klapp deigen ut til en rektangel. Bruk så mye bakemel at deigen ikke setter seg fast i benken. Høvle smøret med ostehøvel og legg det på 2/3 av deigen. Brett deigen i tre, den usmurte delen inn først. Kjevle og brett deigen to ganger til. Siste gang deles deigen i 20 kvadrater. Legg en skje eggekrem på hver og brett deigen sammen. Sett bollene med skjøten opp på bakepapir på stekebrett. Dekk bollene godt til og la dem heve på kjøkkenbenken i ca. 1,5 timer. Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl dem på rist og sprøyt eventuelt på en stripe melisglasur.