Wienerboller med vaniljekrem -

Wienerboller med vaniljekrem

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

20 boller. I ovn ved 225° i 15 minutter. Bland mel og sukker og smuldre inn smøret. Tilsett kardemomme. Rør gjæren ut i kald melk og visp inn egget. Elt det tørre og væsken lett sammen. La deigen hvile i ca. 10 minutter på kjøkkenbenken. Klapp deigen ut til en rektangel. Bruk så mye bakemel at deigen ikke setter seg fast i benken. Høvle smøret med ostehøvel og legg det på 2/3 av deigen. Brett deigen i tre, den usmurte delen inn først. Kjevle og brett deigen to ganger til. Siste gang deles deigen i 20 kvadrater. Legg en skje eggekrem på hver og brett deigen sammen. Sett bollene med skjøten opp på bakepapir på stekebrett. Dekk bollene godt til og la dem heve på kjøkkenbenken i ca. 1,5 timer. Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl dem på rist og sprøyt eventuelt på en stripe melisglasur.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.