Williamspære

Williamspære

Oppskrift av: Eyvind Hellstrøm
45 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

La stilken sitte på. Skrell pærene med potetskreller fra stilken og ned. Stikk ut kjernehuset uten å ødelegge pærens fine form. Bruk kjernehusutstikker, stikk den bare halvveis inn i pæren og vri rundt før den trekkes ut. Lag lys karamell av sukkeret i en kjele. Tilsett vann og krydder, og kok pærene møre i karamellsausen på svak varme, ca. 15-20 minutter. Snu på pærene av og til så de blir jevnt kokte. Ta pærene opp. Kok inn karamellsausen til sirupskonsistens. Glaser pærene med sirupen. Kok halvparten av karamellsausen opp med pisket krem. Skum blandingen opp med stavmikser. Fordel den varme sausen på tallerkener. Sett pærene på, og anrett eventuelt med en lett sukret bærsalat av bringebær, jordbær, solbær og bjørnebær. Dryss med finskårede pistasienøtter. Lag eventuelt tynne sukkerblader til pynt.

Kanskje disse også frister?