Wok med brokkolistilk - Enkel og rask stir-fry du enten kan bruke som base for kjøttrett, eller som en vegetarisk hovedrett.

Wok med brokkolistilk

Enkel og rask stir-fry du enten kan bruke som base for kjøttrett, eller som en vegetarisk hovedrett.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Begyn med å rense brokkolistilkene hvis det ikke allerede er gjort. Jeg pleier å skrelle av det ytterste laget med skinn, men det er ikke påkrevet. Skjær av den nederste centimeteren, før du snitter stilken på skrå i passende biter. Ha olje i woken.

Bland ingrediensene til sausen.

Når stilken er renset og snittet, varmer du wokpannen på sterk varme i et minutt før du har i oljen, og lar den varme i et halvt minutt. Så har du brokkolien i woken og freser den i cirka et minutt mens du rører godt.

Etter omkring 6 minutter er stilkene brunet utenpå og passelig knasende sprø. Senk varmen, ha over sausen, fortsett å woke i cirka et minutt.

Før servering kan du strø over snittet vårløk og sesamfrø for ekstra smak og utseende.

Dersom du ønsker å bruke kjøtt i retten, er det aller best med terninger av kylling. Enklest er det å woke kjøttet aller først, og legge det til side mens du lager brokkoliwoken. Når den er ferdig, har du i kyllingbitene for varming samtidig med at du har over sausen. 

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 15 min
Brokkolisuppe
fav Tid: 20 min
Brokkolichips