X-Fisk - du tror det ikke før du får se den ...

X-Fisk - du tror det ikke før du får se den ...

Oppskrift av: Trond Moi
90 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Denne oppskriften er laget av Trond Moi, kjent fra Bølgen & Moi -restaurantene, der han regjerer sammen med vinekspert Toralf Bølgen. Pudding: Skjær den beinfrie fiskefileten i terninger. La den stå i fryseren i ca. 30 minutter sammen med egg og fløte. Ha fisketerningene og saltet i en food processor. Kjør fisken seig. Tilsett egget, og spe så med fløten. Rens paprikaen for frø og hinner og finhakk kjøttet. Hakk urtene. Bland paprika og urter i farsen og smak til med salt og nykvernet pepper. Fyll farsen i en terrin eller brødform. Pensle farsen på toppen med litt smeltet smør. Stek puddingen ved 180 °C i 20-25 minutter. Avkjøl. Skjær puddingen i ca. 2 cm tykke skiver. Krydre med paprikapulver og karri og stek skivene gylne i smør på panne. Lag sausen ved å finhakke sjalottløk og fres den i smør med karri i en kjele. Hell på hvitvinen. Kok godt inn. Tilsett fløte og fiskekraft. La sausen småkoke til den er kokt inn til det halve. Jevn sausen med litt maisenna utrørt i kaldt vann. Gi sausen et oppkok etter at jevningen er tilsatt. Smak til med salt og nykvernet pepper. Server pudding og saus med sprø poteter og smørdampede grønnsaker rundt. Sprøstekte mandelpoteter: Beregn minst et par poteter til hver. La skallet sitte på. Skrubb og vask dem godt. Del potetene i båter og legg dem i en langpanne. Drypp litt olivenolje over. Snu og vend på potetene slik at alle båtene blir oljet helt rundt. Krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovn ved 220 °C i ca. 25 minutter, til de blir brune og sprø. Prøv å anrette tingene oppå hverandre slik at det blir flott høyde, sier Trond. Vær kreativ! Anrett slik at du ikke tror det før du får se det!

Kanskje disse også frister?