Hopp til hovedinnhold
Yoghurtmarinert svinenakke

Yoghurtmarinert svinenakke

Christopher Sjuve
1440 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Marinade

Tilbehør

1 pose

brun saus

4 porsjon

poteter

Slik gjør du det:

Bland sammen marinaden med stavmikser eller rør for hånden. Legg kjøttet i en form og hell marinaden over. Sett kjøttet kjølig, snu på det et par ganger om dagen. La det gjerne modne 4-6 dager i kjøleskap. Legg kjøttet på rist over langpanne i stekeovn. Temperatur i stekeovn: 170°, steketid ca 1 time. Svinekjøtt skal være gjennomstekt, men ikke tørrstekt. Ved 68-70 °C i midten av kjøttet er det ennå saftig. Bruk steketermometer. Kok posesausen og tilsett sviskene. Det er også godt med litt av marinaden i sausen. Ta også vare på sjyen fra stekingen. Server som stek i tynne skiver. Kok poteter og varm rødkålen, og server grønnsaker etter ønske.

Kanskje disse også frister?