île flottante

île flottante

Her er oppskriften på den klassiske desserten.

Oppskrift av: Michel Roux
30 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

For crème anglaise (sausen)

750 ml

melk

190 g

sukker

For posjeringen

5 dl

melk

8 stk

eggehvite

1 ss

sukker

190 g

sukker

Karamellen

75 g

sukker

Slik gjør du det:

Crème anglaise (sausen)
Skrap ut vaniljefrøene av stangen og ha dem i en kjele sammen med melken. Varm opp til kokepunktet og hold det der i 4-5 minutter.
Pisk eggeplommer og sukker i en bolle som tåler varme. Hell over litt og litt av den varme melken i bollen med de piskede eggeplommene. Visp kraftig hele tiden. Ha dette tilbake i kjelen. Varm forsiktig opp, men ikke la det koke, til sausen begynner å tykne. Den skal dekke baksiden av en skje når den er ferdig.
Sil eventuelt sausen gjennom en finmasket sikt og sett den kaldt.
Posjering
Ha melken, sukkeret og en halv liter vann i en dyp stekepanne. Rør for å løse opp sukkeret.
Marengs
Med en håndmikser, visp eggehvitene stive. Ha i en spiseskje av sukkeret og visp til det blir stivt. Fortsett å ha i en og en spiseskje av sukkeret til den blir skinnende og jevn.
Bruk en serveringsskje, som du dypper i kaldt vann, og form eggehvitene til store egg. Legg dem forsiktig i den kokvarme posjeringsvæsken. Snu dem etter 4-5 minutter. (Væsken må ikke koke).
Når de er ferdige, sett dem på en rist og la dem tørke.
Karamell
Ha sukkeret i en ren stekepanne. Smelt sukkeret sakte og rør med en tresleiv underveis. Sukkeret skal være mørkt og kopperbrunt.
Ha forsiktig karamellen over eggehvitene. Server så eggehvitene på fat med masse Crème anglaise.

Kanskje disse også frister?