17- mai cupcakes med vaniljekrem og bær

17- mai cupcakes med vaniljekrem og bær

Disse cupcakene er laget med samme røre som man bruker for å lage madeleinekaker, men her i cupcakeform.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 185 g

    hvetemel
  • 1.25 ts

    bakepulver
  • 200 g

    egg
  • 180 g

    sukker
  • 110 g

    glukose
  • 75 g

    smør, usaltet
  • 40 g

    h-melk
  • 75 g

    sitron, presset
  • Slik gjør du det:

    Sett ovnen på 180 grader. Ta fram muffinsbrett og sett i papirformer, eller kle en langpanne med bakepapir. Spray bakepapiret med matfett og sett til side så lenge.
    Sikt mel og bakepulverover i en bolle.
    Ha egg og sukker i en miksebolle og visp dem sammen til en lys og luftig eggedosos, ca. 10 minutters visping.
    Ha smør og flytende glukose i en liten kjele og smelt det. Når det har smeltet tar du kjelen av komfyren og rører inn melken.
    Sett til side sålenge.
    Når eggedosisen er ferdig pisket heller du i1/3 av melblandingen.
    Hell også i1/3 av smørblandingen. Tilsett melblandingen og smørblandingen i to omganger til. Miks mellom hver gang, men ikke miks mer enn nødvendig.
    Tilsett så ferskpresset sitronsaft ogbland det godt sammen.
    Ta fram cupcakeformene og fyll disse nesten fulle, cirka 1/4 cmfra toppen.
    Disse cupcakene stekes i cirka 20-24 minutter, eller til de er gyllen i fargen. Detsamme gjelder hvis du steker disse i en langpanne.
    Disse smaker så godt og endabedre om du først setter dem i fryseren i 30 minutter. Litt rart egentlig, men akkurat disse får da en enda mer intens smak.
    Hvis du lager disse til 17. mai passer det fint å servere dem med hjemmelaget vaniljekrem.
    Topp med deilige bær eller frisk frukt og nyt...