
17- mai cupcakes med vaniljekrem og bær
Disse cupcakene er laget med samme røre som man bruker for å lage madeleinekaker, men her i cupcakeform.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
185 g
hvetemel1.25 ts
bakepulver200 g
egg180 g
sukker110 g
glukose75 g
smør, usaltet40 g
h-melk75 g
sitron, pressetSlik gjør du det:
Sett ovnen på 180 grader. Ta fram muffinsbrett og sett i papirformer, eller kle en langpanne med bakepapir. Spray bakepapiret med matfett og sett til side så lenge.
Sikt mel og bakepulverover i en bolle.
Ha egg og sukker i en miksebolle og visp dem sammen til en lys og luftig eggedosos, ca. 10 minutters visping.
Ha smør og flytende glukose i en liten kjele og smelt det. Når det har smeltet tar du kjelen av komfyren og rører inn melken.
Sett til side sålenge.
Når eggedosisen er ferdig pisket heller du i1/3 av melblandingen.
Hell også i1/3 av smørblandingen. Tilsett melblandingen og smørblandingen i to omganger til. Miks mellom hver gang, men ikke miks mer enn nødvendig.
Tilsett så ferskpresset sitronsaft ogbland det godt sammen.
Ta fram cupcakeformene og fyll disse nesten fulle, cirka 1/4 cmfra toppen.
Disse cupcakene stekes i cirka 20-24 minutter, eller til de er gyllen i fargen. Detsamme gjelder hvis du steker disse i en langpanne.
Disse smaker så godt og endabedre om du først setter dem i fryseren i 30 minutter. Litt rart egentlig, men akkurat disse får da en enda mer intens smak.
Hvis du lager disse til 17. mai passer det fint å servere dem med hjemmelaget vaniljekrem.
Topp med deilige bær eller frisk frukt og nyt...