Panna cotta servert med høstens bær

Panna cotta servert med høstens bær

Panna cotta blir ikke stort bedre enn når den serveres med gode bær.

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

Ha melk fløte, vaniljestenger snittet på langs, finrevet sitronskall (kun det gule) og halvparten av fløten i en liten kasserolle og la det småkoke i ca 10 min, til halv mengde.
Legg gelatinbladene i kaldt vann til de er myke. Klem ut vannet og løs opp gelatinen i den varme fløteblandingen. Avkjøl litt og sett i kjøleskapet. Rør om en gang i mellom.
Blandingen er avkjølt nok når den dekker baksiden på skjeen. Visp resten av fløten med melis eller sukker.
Sil i den avkjølte fløteblandingen og vend lett sammen. Smak ev til med litt mer sukker/melis og litt sitronsaft. Fordel kremen i små porsjonskopper eller -glass (kan servers rett fra glasset).
Dekk med plastfilm og sett kaldt minst 1 time. Ved servering kan koppen dyppes i varmt vann for å løsne på innholdet og hvelv på dessert tallerken. Server med friske ev rørte bær.