Fyldig byggotto med parmesan

Fyldig byggotto med parmesan

Bruk byggryn isttedenfor ris, og du får byggotto - et litt sunnere alternativ.

Oppskrift av: Per Lauritz Lien
90 minutter
Tilbehør

Slik gjør du det:

Kok opp kyllingkraften og hold den varm. Ha 2 ss smør i en kjele på middels varme. Ha i løk og hvitløk, fres til løken blir mør; den skal ikke få farge. Ha byggryn i kjelen og bland sammen med løken. Bland til alle grynene er dekket av et tynt lag smør. Tilsett 1 dl kraft, la det småkoke og rør ofte. Tilsett resten av kraften, 1 dl av gangen. La kraften koke inn før du tilsetter mer. Rør i retten ofte slik at den ikke setter seg fast i bunnen. Kok til retten er kremet og grynene er møre, men har litt tyggemotstand. Hele kokeprosessen tar ca. 45 minutter. I mellomtiden smelter du 2 ss smør i en panne og har i soppen. Rist soppen til den blir myk, ca. 4 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha sopp, parmesan, urter og resten av smøret sammen med de kokte byggrynene. Bland det hele godt sammen, og smak til med salt og pepper. Oppskriften er hentet fra "Frisk, mett og glad" av Per Lauritz Lien (Gyldendal 2008)

Kanskje disse også frister?