Ovnsbakt ørret servert med grov blomkålpuré, ristede mandler og persille- og pepperotsaus

Ovnsbakt ørret servert med grov blomkålpuré, ristede mandler og persille- og pepperotsaus

Stiansen inviterer til fest! Bli med du også og lag denne fantastiske ørretretten.

Oppskrift av: Bent Stiansen
90 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Fisken Kjøp ørretfilet og skjær av skinnet og det brune fiskekjøttet som er under skinnet. Dette gjøres mest av estetiske grunner. Kjøttet er fullt spiselig. Bland sammen sukker og salt og dryss dette på fileten. La den trekke til seg salt i 15 minutter. Skyll fileten under rennende vann og tørk den med kjøkkenpapir. Del fileten i åtte biter og vend dem i olivenolje. Legg den tynne buklisten under resten av fiskestykket så tykkelsen på det blir mest mulig jevn. Legg fiskebitene på et stekebrett, pepre dem og stek dem i ovn ved 55 grader i 25 minutter. Vi steker ved veldig lav temperatur for at fisken skal bli maksimalt saftig. Når den er ferdig, har den en konsistens mellom rå og stekt fisk, deilig! Fisken anrettes på tallerkener med grov blomkålpuré overdrysset med hakkede, ristede mandler og grønn persille- og pepperrotsaus. Grov blomkålpuré Rens blomkålen fri for blader og store stilker. Del den i buketter og ha dem i en kjele med melk og vann til det dekker. Kok i 20 minutter til blomkålen er veldig mør. Sil av kokevannet. Visp blomkålen med en visp sammen med terninger av smør til en grov mos. Smak til med salt og pepper. Hold den varm. Ved anretting drysses pureen med skåldede mandler som er grovhakket og ristet i en teflonpanne til de er blitt lysebrune. Persille- og pepperrotsaus Kok hvitvinen sammen med hakket sjalottløk ned til en dl. Tilsett fløte og kok opp. Jevn sausen med maisennastivelse utrørt i to spiseskjeer kaldt vann. Ha sausen i en mikser med hakket bladpersille og revet pepperrot. Kjør til en grønn saus. Varm sausen før servering og smak til med salt, pepper, sukker og sitronsaft. Forberedelser Ørreten kan saltes en dag før gjestene kommer. Den kan bakes fire timer før og varmes i ovn ved 150 grader i tre minutter før servering. Blomkålpureen kan lages en dag i forveien og varmes. Sausen kan lages en dag i forveien. Den må kjøres i mikser med persille og pepperrot rett før servering.

Kanskje disse også frister?