Ostekake med søt rømmekrem

Ostekake med søt rømmekrem

Dette er en ostekake med tre lag: klassisk kjeksbunn med litt kanel, ostefyll med sitron, toppet med et tynt lag av rømmekrem.

Christopher Sjuve
60 minutter
Kake

Ingredienser

Bunn

12 stk

havrekjeks

100 g

smør

0.5 ts

kanel

Ostefyll

150 g

sukker

4 stk

egg

Søt rømmekrem

2 ss

melis

Slik gjør du det:

Knus kjeksen grovt og ha den i en matprosessor sammen med romtemperert smør og kanel. Kjør alt til en jevn masse. Hell kjeksblandingen i en terteform som er 26 cm i diameter. Fordel det godt og klem det sammen til en bunn. Stek bunnen på nederste rille ved 180 °C i 10 minutter. Rør ost og rømme til en klumpfri røre. Tilsett resten av ingrediensene og visp det sammen. Hell ostefyllet over kjeksbunnen. Skru ned temperaturen til 140 °C og stek i ca. 30 minutter. Kaken er ferdig når den har stivnet langs kantene, men fortsatt ”disser” på midten. Da smaker kaken aller best! Avkjøl kaken. Stivpisk rømme og melis og fordel kremen over kaken. Pynt med strimlet sitronskall og sitronmelisse. Lag kaken dagen før den skal serveres. Ostekaken trenger litt tid for å stivne etter steking.

Kanskje disse også frister?